top of page
Vyhledat

Jeden z nejlepších projektů

Aktualizováno: 9. 4. 2023




Tanec a pohyb v horách 7. ročník

byl definitivním doladěním tohoto projektu, který vznikl jako testovací verze tance a hor. Pak se přidala fyzioprevence a aktuálně je na světě ucelený koncept pro zdravé a silné tělo i duši. Cvičení pro přípravu těla na pohyb bez omezení versus taneční lekce zdravě a dostupné všem. Protože tanec je geniální pohyb a všichni ho máme v sobě. Objevený či neobjevený.


Věděli jste, že noha v baletní špičce při postupném tréninku flexibility a síly nepracuje proti přirozenému "stavu" naší nohy jako takové? Flexibilita i síla pro napnutou špičku a sílu v ní vychází z přirozených schopností naší nohy.


Zatímco spadlá příčná klenba či vbočený kotník s každým krokem poškozuje vazy a kostěnou strukturu.


Děkuji nekonečně teamu a všem, kteří se účastní nebo podílejí na Mountain dance. Protože díky němu se produkt stále rozvíjí, zdokonaluje a cílová skupina se posouvá blíže zdraví a síle. Energii a radosti bez přehánění. Jen a díky zvyšující se odbornosti a vzájemnému působení všech. Influencia mezi technikami, lidmi, přírodou.



Nikdy se nepřestanu pozastavovat nad genialitou lidského těla a tím pádem učení se o něm. Na vlastním těle i v knihách. Rozumím, že prevence je nepopulární, protože se tváří, že není nutná. Aktuálně, když nastane problém, pak samozřejmě chci vědět víc. Psychické nastavení a energie ovlivňuje naše zdraví. Ale také to funguje naopak. Naše disfunkce tělesné a bolesti či omezení ovlivňují naši psychiku. Životní pocit. A to není málo, když si uvědomíme, že to je více méně v našich rukách. Že vše ohledně našeho těla fyzického lze ovlivnit, upravit, vybalancovat cvičením, tancem, pohybem v přírodě.


Díky za čas spolu v horách s tancem a pohybem.

7. ročník DONE.

Těším se na vás v tom dalším tentokrát na Šumavě.

Veselé velikonoce!


Fotografie:



27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page