top of page
Vyhledat

INFLU RELAX ZA PÁR MINUT

Aktualizováno: 20. 4.





1. Relaxace krční páteře

2. Relaxace beder

3. Nohy



1.Ve stoji (nohy na šířku pánve) zapádluj horní polovinou trupu dolu do předklonu a opři břicho o stehna. Těžkou hlavu nech viset, kolena hlidej v ose nad druhým a třetím prstem. Vnímej, jak hlava svou vahou protahuje krční obratle a krásně vzniká prostor mezi jednotlivými obratli. Relaxuj-uvolňuj.


2. V sedu na podlaze pouštěj sedací kosti kolmo do podlahy a nech hlavu odlétat vzhůru. Nohy natažené vpřed tak, aby kolena mířila kolmo vzhůru. Chodidlo flex a hlavu pust směrem do klína. Ruce podél těla jemně popojedou vpřed po podlaze a záda vytvoří obrovský oblouk. Těžká hlava protahuje část krčni/hrudní a v případě zkrácení i bederní páteře a kýve se směrem do klína. Uvolňuj-dýchej.


3. Vysvoboď chodidlo z bot a ponožek a rozprostři ho na podlahu. Pak zvedni všechny prsty nad podlahu tak, aby příčná klenba zůstala na zemi. A pokládej prsty postupně od malíčku k palci vějířovitě zpět. Pak zakruž nohou v kotníku a masíruj nárty o podlahu.


V lehu na zádech zvedni obě nohy vzhůru a nech proudit krev chvilku opačným směrem. Poté pokrč obě nohy v kolenou a pouštěj kolena k hrudníku. Dlaně na kolena.

Relaxuj-odpočívej-uvolňuj.




























Před uvolněním se ideálně zahřej (běh, chůze, tanec aj.) Pečuj o sebe chytře. ❤️

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page