top of page
Vyhledat

BĚH VE VOJENSKÉM PROSTORU

Aktualizováno: 3. 1. 2023



Je parádní, že troška pohybu v přírodě dokáže udělat s naší duší. Tělem ani nemluvím. 🤗 ...

Speciálně, když se ráno vzbudíte s velkým nutkáním jít běhat do lesa, když všichni ještě spí. Samozřejmě, vidím, že venku lehce mrholí, vím, že mám jen jedny tenisky s sebou a ano je mi jasné, že až se vzbudí děti, budou si přát snídani od maminky. Mno...všechno je to důvod zalézt zpět pod peřinu. Ale na rovinu...tyhle racionální důvody jsem hodila za hlavu a šup do tenisek a do lesa.

Hurá povedlo se mi být brzy ráno na své milované trase sama absolutně freeeee...


Běh je velké téma a já Vám povím ANO je důležité jak běžíte. Ano rozhodně.

Je to ale stejně jako u jakéhokoli pohybu zejména záležitost správně postaveného těla komplexně "jak nás pánbůh stvořil". Pokud něco nefunguje jak má, dá se s tím pracovat. Vždy!

Dech, držení těla, stav nohou atd. ....ano je mnoho otázek co a jak. Udělat si vlastní kontrolu a kompenzaci můžete vždy na lekcích tance/pohybu přímo ve studiu nebo on-line programech na webu. Tipy a doporučení. Mít pohybové zdraví ve svých rukou je osvobozující. A dostupné.


Nicméně stálé otázky kroužící kolem .... jak správně běžet? ...a zda se na nově otevřeném bývalém vojenském prostoru, kde obvykle jsem já, dá běhat?


První otázka lehce zodpovězena výše. Po osvojení základních pohybových principů, krok po kroku aplikovat do běhu, tance, pohybu "denně".

Otázka druhá... Vojenský prostor na Brdech byl dlouho uzavřen. Po otevření zde objevíte přenádhernou přírodu a nekonečné prostory včetně vrcholů kolem 600/700m nad mořem. Tedy kopce ano, běžíte po hřebenu ano, ale nic extrémního. Pro běh z kopce bezpečné vzhledem k zátěži kolen při dopadech, běh do kopce znamená dostupnost a v případě, že nemůžete, prostě kopec vyjdete a rovinky po hřebenech?... Co na to říct. Je to LOVE. Tam, kde jsou místa uzavřená kvůli munici najdete cedule, ale nikdy to není na cestách a pokud nechcete běžet hustými porosty, jsou Vám Brdy přístupné úplně všude. Tato část volně přechází dále do Šumavy, tedy lesy jsou kouzelné, velmi připomínající právě mystickou Šumavu. Z vrcholů Brd této části často dohlédnete na vrcholy Šumavské. Není čeho se bát.


Podle expertů na běh má vaše tělo být vzpřímené a imaginace je "právě rostoucí kapradí"...tedy nahoře lehce vytažené, jakoby zakroucené lehce vpřed v držení hlavy. A já si myslím, že to je geniální "stylizace" - imaginace jak na to. Základní, ale dobrý start.















26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page