top of page
Vyhledat

NETRADIČNÍ POJETÍ TRADIČNÍHO UMĚNÍ ❤️...

Aktualizováno: 11. 8. 2022

Představení ROCÍO MOLINA IM BERLIN, Haus der Berliner Festspiele

Vyrážíme v neděli 27.8. 2017 ranním vlakem z Prahy do Berlína na vystoupení jedné z menšiny progresivně inspirativních tanečnic flamenca. Netradiční pojetí tradičního umění. Mladá tanečnice, která je svobodná tělem i duší a aniž by flamenco devalvovala, prezentuje ho tak osobitě, že se vám minimálně vryje do paměti. Pravděpodobně se v její přítomnosti přenesete z vlastní reality do „světa podle Rocío“.

Představení Caída del Cielo (Cesta z nebe) vznikalo spontálně. Neexistoval žádný plán, žádná konkrétní představa. Pouze téma a interakce s hudbou. Téma: oslava života ženy, humor, anděl, smrt. Dvouhodinové intuitivní představení s doprovodem rockové hudby, tradičního flamenca a fiestové španělské hudby bylo prostě jedinečné. V perfektním provedení s prvky improvizace ovšem v souladu všech čtyř muzikantů a jedné sólové tanečnice. Od první minuty údiv, humor, láska „megamix“ emocí. Něco tak zábavného, dojemného, co posouvá hranice, výbornou techniku a dokonalost v provedení, berlínská scéna ocenila dlouhým „standing ovation“.


Flamencová „Björk“ je svobodná nespoutaná umělkyně. Svobodu má a svobodu dává. Na závěr? Udělejte si pohodlí, pošlete pryč všechny myšlenky a sledujte…. Můj první dárek pro vás na novém tanečním BLOGU.

Oslava života ženy

Humor

Anděl

Smrt

Zdroj fotografií: https://www.facebook.com/RocioMolinaOficial/

34 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page